Националната Пациентска Организация /НПО/ е получила отворено писмо, подписано  от група пациенти на акушеро-гинекологичната болница Майчин Дом“ в което те изразяват своята подкрепа към болницата и нейния директор, проф. д-р

...
Националната Пациентска Организация /НПО/ е получила отворено писмо, подписано  от група пациенти на акушеро-гинекологичната болница Майчин Дом“ в което те изразяват своята подкрепа към болницата и нейния директор, проф. д-р
Коментари Харесай

Пациенти защитиха АГ „Майчин дом“ и нейния директор с отворено писмо

Националната   Пациентска   Организация / НПО/ е получила   отворено   писмо подписано   от   група   пациенти   на акушеро-гинекологичната болница  „ Майчин   Дом “ в което   те   показват   своята   поддръжка   към   болничното заведение   и  нейния   шеф проф . доктор Иван   Костов

Неговите създатели насочат молба за   разпространяването в общественото проранство, защото позицията на пациентите е вжно да бъде чута от   българското   общество . Публикуваме текста на писмото без редакторска интервенция:

„ В България има положителни лекари. Има и лекари на международно равнище, на които ние, пишещите това писмо изискуем живота си. Днес ние се обръщаме към Вас, точно тъй като в България има лекари-спасители. Един от тези лекари е проф. доктор Иван Костов. Вече няколко месеца против него се води злостна акция, която очерня името на доктор, избавил хиляди животи.

Проф. Костов не е единствено шеф на най-голямата АГ-болница в България, доктор Костов е един от тези български лекари, при които отиваш, когато си разгласен за неспасяем случай. Част от нас не отидохме при доктор Костов, а се озовахме на операционната му маса, като финален късмет за живот, превозени из цялата страна. Ние получихме опцията да живеем и да отгледаме децата си с помощта на професионализма и отдадеността на доктор Костов. Не на цитираните в някои медии „ анонимни лекари “ и „ хора, поискали анонимност “.

Страната ни се намира в демографска рецесия. Всички Вие, политиците, постоянно го казвате. Покажете ни, че знаете по какъв начин да се справите с нея. Защитете огромните ни лекари и не допускайте анонимни претенденти за постове да прогонват огромните имена в медицината ни.

В лекарската специалност има героизъм, има чест, има задача! Не одобряваме един от най-хубавите български акушер-гинеколози, който персонално и с лекарите от „ Майчин дом “, поема най-тежките случаи в страната, да бъде упрекван по тази причина че работи. Десетките дами, които всеки ден можете да видите пред кабинета на доктор Костов са най-ясното и несъмнено доказателство за неговите качества и професионализъм. Заплатата като шеф е едно, а приходите, които той носи на болничното заведение с това, че всички негови пациентки са пациентки на „ Майчин дом “ са друго. Не одобряваме, че доктор би трябвало да бъде обществено линчуван за това, че избира освен да седи в директорския стол, а да влиза в операционната зала със своите сътрудници и дружно с тях да поема риска за някои от най-тежките случай в страната.

Колко коства един избавен човешки живот – 5 или 50 хиляди лева? На какъв брой го прави оценка страната? Ще ви кажем нашият отговор – няма цена това, че видяхме и продължаваме да гледаме усмивките на децата ни.

Колко би трябвало да получават българските лекари е въпрос, на който Вие ръководещите давате отговор. Но нашият зов е дружно като общество – политици и жители, да не разрешаваме на злостните акции, зад които стоят единствено упоритости за постове и пари, да опропастяват кариерите на най-хубавите ни лекари. Лекари, които са обучавани в най-големите международни лечебни заведения, само че са избрали да се върнат и да работят за страната и народа си.

За страната ни би трябвало да е чест, че доктор като проф. доктор Костов управлява, ПРЕГЛЕЖДА И ОПЕРИРА, в най-голямата ни държавна болница за майчино и детско здраве.

Нашите случаи бяха отразявани в медиите като „ здравно знамение “ и като „ лекарско мъжество “. В потока на отрицателни вести те бързо отминават и се не помнят. Ние обаче помним и не можем да стоим безгласни, когато се унищожават биографиите на нашите-лекари спасители. Не би трябвало да стои безгласна и страната ни. Настояваме нашият глас и нашите истории да бъдат чути. Защото е обща идея потвърдилите се почтени български лекари да останат и да управляват българското опазване на здравето и медицински грижи. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР